27-02-2016

Wagendoek - Der Neu Generasie

Untitled photo

Bij de carnavalsvereniging Cv Der Neu Generasie, monteren we elk jaar een op zeildoek geprinte afbeelding aan de zijkanten van de wagen. Dit word elk jaar weer aan het nieuwe thema aangepast. 

En dit jaar heb ik het ontwerp mogen maken. Het thema van de optocht was Spas aa Boad (plezier aan boord), als eerbetoon aan het 6 x 11 jarig jubeleum van de Blauw Sjuut.

Dus heb ik dat proberen terug te laten komen in mijn ontwerp. De basis van mijn idee was een scheepsromp waarin iedereen op zijn eigen wijzen plezier beleefd. En als vereniging van wagenbouwers, word er natuurlijk op ludieke wijze geknutseld aan ons vaartuig. ;-)


Na wat gekriebel op papier stond het basis idee voor het doek, en ben ik begonnen aan de opbouw van de achtergrond. Mijn jongste dochter mocht even model staan en werd in de achtergrond geplaatst, om een idee te krijgen hoe het geheel uiteindelijk zou uitpakken. 

De schets en de proefafbeelding heb ik gedeeld met enkele personen uit de vereniging en met tips en opmerkingen van hen, kon ik uiteindelijk aan de slag om de definitieve compositie te creƫren.

Untitled photo
Untitled photo

Nu kwam het leukste deel

Er waren ondertussen al 4 pakken klaar, dus konden we de woonkamer omtoveren tot tijdelijke studio. Met een veel lol hebben we onze figuranten in allerlei moeilijke poses op de gevoelige plaat vast gelegd. Op de tafel, op de lader, polonaise door de kamer en met verschillende huishoudelijk accessoires bewapend, leefde ze zich goed in, in hun rol.

Na een geslaagde zaterdagmiddag, keerde iedereen weer huiswaarts en kreeg ik huisarrest tot mijn ontwerp klaar was om, op 2,20 m x 3,20 m afgedrukt te worden. 

Ik heb geen idee uit hoeveel lagen de uiteindelijke Photoshop file bestond, maar hij was op een gegeven moment 9,8 gyg groot. Dus mijn computertje heeft lekker staan zweten. 

Untitled photo

Nu is het weer afwachten wat het idee voor volgend jaar word, en dan beginnen we weer van voor af aan. Heb er nu al zin in......

Chris

  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo
Untitled photo
Untitled photo
  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In