About me...........

Mijn naam is Chris Ombelet en ik bezit een camera. Ik noem me bewust geen fotograaf, maar een jonge man van 45 jaar die de liefde voor de fotografie heeft ontdekt.


Het begon toen mijn jongste dochter haar Eerste Heilige Communie ging doen en er een fotoreportage moest komen. Met een geleende "Point and Shoot" camera togen we richting een kasteel hier in de buurt.

Eenmaal binnen in de schemerige gewelven van het kasteel was de autostand van de camera al snel van slag en begon voor mij de uitdaging om toch tot een enigszins goed resultaat te komen. Deze uitdaging en natuurlijk ook het resultaat, deed bij mij een vlammetje aanwakkeren, wat wederom leidde tot de aankoop van een "bridge"  camera.

Deze werd na een jaar verruild voor mijn eerste DSLR. Dit instapmodel moest echter snel

wijken voor een Sony A580. Mijn huidige backup camera, aangezien mijn vaste camera een Sony A77 is.........Ja, ik schiet met SONY!


Eenmaal in het bezit van een goede camera, moest er natuurlijk gefotografeerd worden.

Maar wat? Portret? Landschap? Sport? Reis? Straat? etc. De computer vulde zich al snel met massa's aan foto's. Maar eigenlijk niets meer dan leuke vakantie snapshots en familie uitjes. Maar de zoektocht ging verder.


Door mijn werk als vrachtwagenchauffeur blijft er weinig tijd over voor mijn hobby, er is immers ook nog een gezin thuis. Dus het fotograferen schiet er te vaak bij in. Maar al zoekende naar wat ik leuk vind, kwam ik er achter dat Photoshop bijna net zo leuk is als het fotograferen zelf. Hierdoor kwam ik erachter dat mijn eerste liefde bij HDR fotografie ligt. Niet HDR om het bekende HDR-Effect en ook niet het overdreven hyper-surrealisme waar je op het internet mee word platgegooid. Maar ik probeer de sfeer neer te zetten die ik ter plaatse zie of voel, of probeer mijn eigen sfeer te creëren. Dit alles zonder de realiteit te verliezen.


Terwijl ik hiermee lekker bezig was, merkte ik toch dat ik een aspect in mijn foto's miste....De Mens! Tegenlijkertijd kwam ik in aanraking met de foto's van Joel Grimes, hij maakt composities van in de studio gemaakte portretten die hij in HDR achtergronden plaatst. Hier ben ik me in gaan verdiepen en vind dat een mooie combinatie met mijn HDR aspiraties.


Dus dat is wat ik nu doe, HDR en composities met portretten. Lekker fotograferen als er tijd voor  is en verder mijn creativiteit los laten op photoshop. Maar verder schiet ik gewoon nog alles wat me voor de lens komt.......gewoon omdat het leuk is om te doen.


Deze site heb ik gestart als centraal punt voor mijn foto's, mijn ideeën, etc. Het moet me helpen met mijn reis tot betere foto's. De reis ben ik net gestart en heb nog een lange weg te gaan. Maar die doen we met veel plezier en voldoening.


Zoals gezegd: Ik ben geen fotograaf, maar ik fotografeer gewoon graag!


Chris

Powered by SmugMug Owner Log In